Samsun İl Koordinatörlüğü

TKDK SAMSUN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ SÖZLEŞME VE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ (27.11.2014)


Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde  27.11.2014 tarihinde TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından organize edilen IPARD programı kapsamındaki projelerin  sözleşme ve toplu açılış töreni düzenlendi. Törene; Samsun Valisi Sayın İbrahim ŞAHİN, Samsun Vali Yardımcısı Sayın Faruk Necmi KURT, TKDK Kurum Başkan Vekili Sayın Deniz ORUÇ, TKDK Ödeme Koordinatörü Sayın Yahya ŞAKAR, TKDK Amasya İl Koordinatörü Sayın Okan SEZGİN, Atakum Kaymakamı Sayın Ali BAKOĞLU, Ondokuzmayıs Belediye Başkanı Sayın Osman TOPALOĞLU, Ticaret Borsası Başkanı Sayın Sinan ÇAKIR, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Sayın Nail KIRMACI, ve çok sayıda yatırımcı katıldı.
Törende Konuşan İl Koordinatörü Dr. Bülent TURAN;         TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü olarak toplam yatırım değeri yaklaşık 210 milyon TL olan 671 adet projenin değerlendirildiğini, bu projeler kapsamda 105 milyon TL hibenin sağlandığını, bugüne kadar tahsis edilen hibenin 56 milyon TL sinin hesaplara aktarıldığını, yıl sonuna kadar ödenen miktarın 90 milyon TL’ ye,  2015 yılı Haziran ayına kadar da 105 milyon TL’ ye ulaşılacağını belirtti. Sözlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi EKER’, diğer bakan ve vekillere, kuruma destek veren tüm paydaşlara  ve katılımcılara teşekkür etti.
Toplantıda Konuşan TKDK Başkan Vekili Sayın Deniz ORUÇ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan TKDK, IPA bileşenleri kapsamında en başarılı bir kurumdur. Bugüne kadar Samsun İl Koordinatörlüğü performansından çok memnun olduklarını, bundan sonraki dönemde de hibe dağıtımında ön sıralarda yer almasını beklediklerini, 13. Çağrı Döneminin Samsun ili, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ettiklerini belirtti. Sözlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi EKER’ TKDK Kurum Başkan Vekili Sayın Ali Recep NAZLI ve Samsun İl Koordinatörü Sayın Dr. Bülent TURAN’ a teşekkür etti. 
Programda konuşan Samsun Valisi Sayın İbrahim ŞAHİN, TKDK ve Samsun İl Koordinatörlüğünün tarım sektörüne vermiş olduğu ciddi desteklere dikkat çekerken, 13. Çağrı Döneminde de İl Koordinatörlüğünün başarısını sürdürmesi gerektiğini, Samsun ilinde desteklenebilecek çok sayıda alan olduğunu, kesme çiçek yetiştiriciliği ve mantar üretiminin bunlardan sadece birkaçı olduğunu belirtti. Projelerin tüm faydalanıcılara hayırlı olmasını, traktörlerin kurallara uygun olarak kullanılması gerektiğini ifade eden Sayın Vali, İl Koordinatörü ve personellerini ayrıca proje sahiplerini tebrik etti.
Programda, 232 adet yeni sözleşme proje sahiplerine teslim edilirken, yatırımlarını bitiren yatırımcılara plaketleri takdim edildi.
Hibe desteği ile alınan 552 adet traktörün teslim edilmesi ile program sona erdi.
 

 
    Cimer