Samsun İl Koordinatörlüğü

TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü IPARD II Lansman Töreni


 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD II Programı Lansman Törenlerinin Samsun ayağı 20 Ocak Çarşamba günü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile düzenlendi.
Törene Bakan Kılıç’ın yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Milletvekili Fuat Köktaş, protokol üyeleri, tarım sektörünün temsilcileri, yatırımcılarımız ve çok sayıda davetli katıldı.
Samsun’a yapılan yatırımlardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Tarım ve kırsal alanlar bizim çalışma alanımız olmamakla birlikte, bu konuda yaşanan değişim ve dönüşüme şahitlik ediyoruz. Samsun hem Karadeniz bölgesi hem de Türkiye için ciddi katkı sağlayacak verimli topraklara ve kaynaklara sahip. Gerek tarımsal gerekse de turizm açısından ilimizi farklı bir noktaya getirmek adına çalışmaktayız ve bu perspektifte hareket eden TKDK’yı da böyle önemli yatırımlara öncülük ettiği için kutluyorum.” dedi.
IPARD Programının öncelikle 20 ilde daha sonra 22 ilde uygulanmaya konduğunu, 1. Faz illerden olan Samsun’un IPARD desteklerinden 2011 yılından bu yana yararlandığını dile getiren TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı ise “Samsun’da 225 milyon liralık yatırım yapıldı. Bunun 103 milyon lirası hibe olarak faydalanıcılarımıza aktarıldı. İşletmelerimizin henüz yüzde 50 kapasiteyle çalışmasına rağmen 1660 kişiye iş imkânı sağlandı. Kapasite kullanım oranının arttırılmasıyla istihdam sayısının çok daha artacağını öngörüyoruz.” dedi.
Nazlı, TKDK’nın iş ve işlemlerini hızlı ve sorunsuz yerine getirmekte desteklerini esirgemeyen başta Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere tüm paydaş kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Tören, ilk kadın yatırımcı, en genç yatırımcı, en yüksek tutardaki yatırım ile en fazla istihdam sağlayan yatırımcıya Bakan Kılıç tarafından plaket verilmesinin ardından sona erdi





    Cimer